Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering – grundkurs digital systemkamera

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Du får lära dig hur kameran fungerar och hur du ska göra föra att använda manuella inställningar. Låt konstnären i dig och din kreativitet blomma ut i praktiska övningar. Under kursen kommer du få många tips om hur dina bilder kan bli ännu bättre och vi kommer under 1 av kursens 5 tillfällen vara tillsammans en heldag för praktiska och teoretiska övningar. b>

Innehåll
Grundläggande fototeknik. Genomgång bländare, slutare, ISO och vitbalans. Lär dig strategier för att lyckas med fotograferandet och att utveckla ditt bildseende. Bildkomposition, grunderna i ljussättning och analys av bildens innehåll.

Upplägg
Kursledaren går igenom ett nytt delmoment varje gång. Allt visas praktiskt eller illustreras med bildexempel. Du får fotografiska hemuppgifter till varje kurstillfälle. Vi utvärderar våra bilder tillsammans och lär av varandra. I kursen ingår även en heldags workshop för praktiska övningar tillsammans.

Kursen är på 4 tillfällen totalt 17 studietimmar. Vi träffas på onsdagar mellan kl 17,30-19,45 förutom tillfälle 3 som är på en lördag mellan 10-16. Tillfälle 2 och 3 infaller på samma vecka.
Vi kommer att ha ca 30-45 min paus för lunch och egen tid på lördagspasset.

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig utan eller med vissa förkunskaper.

Kursledare
Roger Backlund är yrkesverksam som fotograf och medielärare. Han har arbetat inom olika genrer och har många års erfarenhet i mediebranschen. Roger undervisar även i film- och tv-produktion.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs- exempelvis Berätta med bilder, Kreativ fotografering, Naturfotografen, Photoshop CC, Lightroom.

Bra att veta
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor