Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Konditor steg 2 kvällstid

I höst har du möjlighet att gå en fortsättningsutbildning diplom i konditor på kvällstid. Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet. Kanske har du jobbat på konditori? Du kommer att få lära dig mer om presentation av desserter, vad detaljer gör för att skapa ett konstverk.

Innehåll och mål


Denna fortsättningskurs ger god insyn och är en länk för vidare studier, praktik och arbete i bageri och konditorvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap, komposition av olika rätter, hygien, miljö och ekonomitänk på ett konditori. Ett smakprov av vad ni kommer att laga och baka under kursen; delice au frambois och crêpes Suzette. Biskvier, makroner och briocher. Dessutom jobbar vi med choklad, praliné, nougatine och likörer. Obs, viss variation mellan terminerna beroende gruppen

Upplägg


Kvällskurs, torsdagar med start 5 oktober 2017 kl 17.00-22.00. Kvällarna börjar med genomgång av recept, råvaror och arbetsgång. Du går hem med härliga bakverk varje dag under veckan.
Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden. Obs, ej kurs vecka 43 26/10.

Förkunskaper


Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet.

Kursledare


Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 9 095:-, varav 500 kr utgör anmälningsavgift. Råvarukostnad och recept ingår i avgiften.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. Anmälningsavgiften är obligatorisk och återbetalas inte.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro i godkända moment.

Utvecklingsmöjligheter


Vi erbjuder även både Kock- och Konditorutbildning på grundnivå samt steg 3.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 5 oktober 2017
  • Dag och tid: Torsdag 17:00-22:00
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 16603
  • Deltagaravgift: 7595 kr
  • Material: 1500 kr
  • Summa: 9095 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Föreläsning om hur vi ska minska matsvinnet och istället ta till vara på maten.
Lär dig samtidigt hur du kan laga bra, billig och god mat!

Anmäl dig här!