Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Konditor - fördjupning steg 2 intensiv, september

I september har du möjlighet att gå en fortsättningskurs i konditor. Med intensivfart så att du snabbt blir klar och kan gå vidare. Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet. Kanske har du arbetat på konditori? Du kommer att få lära dig mer om presentation av desserter, vad detaljer gör för att skapa ett konstverk.

Innehåll och mål


Denna fortsättningskurs ger god insyn och är en länk för vidare studier, praktik och arbete i bageri- och konditorvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap, komposition av olika rätter, hygien, miljö och ekonomitänk på ett konditori. Ett smakprov av vad ni kommer att laga och baka under kursen; delice au frambois och crêpes Suzette. Biskvier, makroner och briocher. Dessutom arbetar vi med choklad, praliné, nougatine och likörer. Obs, viss variation mellan terminerna beroende på gruppen.

Upplägg


Dagkurs, intensivt lö-sö 2-3/9, må-ti 4-5/9 och lö 9/9 kl 09.30-15.30. Dagarna börjar med genomgång av recept, råvaror och arbetsgång. Du går hem med härliga bakverk efter varje kursdag. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper


Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet.

b>Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bl a på Wintervikens café och i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt, ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 7 595 kr, varav 500 kr utgör anmälningsavgift. Råvarukostnad 1 500 kr tillkommer.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. Anmälningsavgiften är obligatorisk och återbetalas ej.

Diplom


För diplom krävs 80 % närvaro i godkända moment.

Utvecklingsmöjligheter


Vi erbjuder även både Kock- och Konditorutbildning på grundnivå samt steg 3.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 2 september 2017
  • Dag och tid: Måndag, tisdag, lördag, söndag 09:30-15:30
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 16604
  • Deltagaravgift: 7595 kr
  • Material: 1500 kr
  • Summa: 9095 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser