Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Konditor - fördjupning steg 2 intensivt januari

Konditor fördjupning som ger ökad kunskap om bl a metoder och råvarukunskap i det söta köket. Du bör ha gått Medborgarskolans grundutbildning eller ha motsvarande kunskap. Du får lära dig om hur olika smaker och konsistenser påverkar varandra och du får pröva på att lyfta fram detaljer och göra unika smaksättningar. Samtidigt lägger vi stor vikt vid klassiska konditoriprodukter som till exempel delice au frambois och crêpes suzette, biskvier, macarons och briocher. Dessutom jobbar gruppen med choklad, praliné, nougatine och likörer.

Innehåll och mål


Denna fortsättningskurs ger god insyn och är en länk för vidare studier, praktik och arbete i bageri- och konditorvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap, komposition av olika rätter, hygien, miljö och ekonomitänk på ett konditori. Ett smakprov av vad ni kommer att laga och baka under kursen; delice au frambois och crêpes Suzette. Biskvier, makroner och briocher. Dessutom arbetar vi med choklad, praliné, nougatine och likörer. Obs, viss variation mellan terminerna beroende på gruppen.

Upplägg


Dagutbildning, intensivt må-fr 15-19/1 kl 09.30-15.30. Dagarna börjar med genomgång av recept, råvaror och arbetsgång. Du går hem med härliga bakverk efter varje utbildningsdag. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper


Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet.

b>Kursledare
Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bl a på Vintervikens café och i bagarstugan och samevistet på Skansen. Hon driver en lång rad mat- och chokladprojekt, ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 7 995 kr, varav 500 kr utgör anmälningsavgift. Råvarukostnad 1 500 kr tillkommer.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. Anmälningsavgiften är obligatorisk och återbetalas ej.

Diplom


För diplom krävs 80 % närvaro i godkända moment.

Utvecklingsmöjligheter


Vi erbjuder även både Kock- och Konditorutbildning på grundnivå samt steg 3.

Bra att veta


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nik-Annika Märak
  • Start: den 15 januari 2018
  • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag 09:30-15:30
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 16604
  • Deltagaravgift: 7995 kr
  • Material: 1500 kr
  • Summa: 9495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm