Tillbaka till Bild- och formkonst

Akvarell GrundkursInget kan som vattenfärger skildra luftens skiftningar, ljusets spel eller vattnets genomskinlighet. Att måla med akvarell är något alldeles speciellt.

INNEHÅLL
I denna kurs lär du dig grunderna inom akvarellmålning. Vi går igenom olika tekniker och hur pappret ska hanteras, blötas och spännas.

FÖRKUNSKAPER/MÅLGRUPP
Kursen är främst riktad för dig som är nybörjare.
Om du har gått akvarellkurs tidigare är du också välkommen, inom akvarellmålning kommer ständigt nya tekniker och färger. Det är också stor behållning i att låta sig inspireras av varandra och att se till att ens målarintresse verkligen bejakas.
Mest tid kommer dock att läggas på nybörjarna. Därför ges en rabatt på 25% för dig som någon gång har gått en kurs för Git Svensson.

KURSMATERIAL
Material köper du själv. MEN till första kurstillfället ska du bara ta med dig det material som du redan har hemma. Första gången hålls nämligen en genomgång kring vilka färger och papper som du kan tänkas behöva. På så sätt riskerar du inte att köpa på dig fel saker.

KURSLEDARE
Git Svensson har över 25 års erfarenhet av akvarellmålning,

VARANNAN VECKA
Kursen är varannan måndag, ojämna veckor med start 11 september kl 17,00-20,00.

VID ANMÄLAN
Lämna både mejladress och mobilnummer så att vi enkelt kan nå dig med viktig information.
Om du vill dela upp betalningen skriver du i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

BRA ATT VETA
Det finns kaffemaskin/te på plats, kortbetalning gäller, kostar 5 kronor.

TIPS
För dig som målat akvarell tidigare finns två härliga helgkurser med Bosse Blomén att anmäla sig till också. 20-21 maj är kursen Akvarell Djurens anatomi och 26-27 augusti är kuren Akvarell Stadsmotiv. Läs mer om kurserna här på webben eller ring 075 241 68 30.

Anmälan

Du hittar oss på Postgatan 8, tvärgatan vid tågstationen och granne med Gummifabriken. Närmsta fria parkering finns bakom Gummifabriken och på Salutorget, handikapparkering finns jämte Medborgarskolan.

Se på kartan var vi finns.

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring