Tillbaka till Dans

Wäxa Medidance - fri och meditativ dans

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Din kropp är gjord för rörelse. I den fria dansen möter du dig själv utan prestation och mjukar upp både kropp och själ. Fokus på andningen skapar medveten närvaro. Genom inspirerande musik från olika kulturer och med instruktören som trygg guide hittar du dina egna rörelser och uttryck. Du befrias från stress och får ett inre lugn och en positiv energi som räcker i flera dagar. .

Innehåll
Fokus på andningen och kroppen skapar medveten närvaro. Genom inspirerande musik från olika kulturer får du inre upplevelser och hittar dina egna rörelser med instruktören som trygg guide. Att komma i kontakt med dig själv utan prestation ger dig en skön och avspänd känsla. Du befrias från stress, får ett inre lugn och fylls av positiv energi som räcker i flera dagar.

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Linda Jonsson är utbildad Wäxainstruktör år 2006 och har dansat Wäxa Medidance sedan år 2001. Hon guidar tryggt deltagarna i närvaro, kroppsuppfattning och rörelse med hjälp av inre bilder och musik. Hon är även diplomerad Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens inom psykoterapi. (www.expressivearts.se <http://www.expressivearts.se/> <<http://www.expressivearts.se/>>).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i löst sittande kläder, vi dansar barfota eller med strumpor. Ta med vattenflaska.

Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan omgående efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor