Tillbaka till Personlig utveckling

Workshop med Wäxa Mediart- fritt och meditativt med rörelse och skapande

Vad är min verklighet idag? Växer jag eller vissnar jag? Utforska ditt nu och vad som leder dig framåt. Med hjälp av musiken, kroppen, dofter, målning och ord sätter du dig själv och din livsväg i rörelse.

Innehåll
Vi samlas i cirkeln där vi värmer upp till dagen och varandra. En dikt inleder en stunds avslappning. Vi väcker våra kroppar till liv med musik och uppmjukande rörelser innan vi guidas in i danspasset. Du väljer en doft som blir din följeslagare in i passet. Efter dansen målar vi ett avtryck av det som väcks i oss.
Efter lunch samlas vi i cirkeln för att dela våra bilder det vi upplevt. Sedan återgår var och en till sin egen bild, för egen reflektion och rörelse innan vi gör ett gemensamt avslut i cirkeln.
Var och en deltar utifrån sin förmåga, därför kan alla som kan andas och röra sig vara med. Du kommer uppmanas lyssna in dig själv och följa din kropp. Ditt skapande är ditt egna unika uttryck och är därför alltid rätt. Här finns ingen prestation, bara lek, frihet och möjligheter.

Upplägg
En lördag mellan 10-15. Avbrott för en kortare lunchpaus.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Linda Jonsson är utbildad Wäxainstruktör år 2006 och har dansat Wäxa Medidance sedan år 2001. Hon guidar tryggt deltagarna i närvaro, kroppsuppfattning och rörelse med hjälp av inre bilder och musik. Hon är även diplomerad Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens inom psykoterapi. (www.expressivearts.se <http://www.expressivearts.se/> <<http://www.expressivearts.se/>>).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i lös ledig klädsel, medtag egen lunch och vattenflaska. Uppvärmningsmöjligheter finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor