Tillbaka till Friskvård

Egentid - Återhämtning

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Vårt fokus är återhämtning, att ge kroppen och hjärnan tid att varva ner och att lyssna inåt. Rörelserna, passen är utvalda för sin förmåga att stimulera kroppens självläkande krafter. Yoga och meditation används också mot stressrelaterade tillstånd. Övningar och meditationer är hämtade från Kundaliniyogan där även Medicinsk Yoga /Mediyoga har sin bas.

Innehåll
Vi arbetar med lugna, mjuka och långsamma rörelser som är sammanlänkade i djupandning och andningsteknik. Vi använder även meditation och avslappning för att skapa balans och stärka både nervsystemet och immunförsvaret.

Förkunskaper
Här krävs inga förkunskaper

Kursledare
Anna Pihl är diplomerad i Kundaliniyoga och meditation level 1, Gravidyoga och mamma -bebisyoga /paryoga och Childplay Yoga och Medicinsk Yoga för KY -lärare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursledaren tillhandahåller kopierade blad under kursen.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt och bara fötter eller strumpor. Yogamatta finns att låna.

Vi har omklädningsrum men inga duschmöjligheter.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan omgående efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan