Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! I Medborgarskolans kurs lär du dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Medborgarskolans kurs i Jägarexamen erbjuder följande:
· En jägarexamen med examination av behörig examinator
· God kunskap om jakt, vapen, lagar och ekologi
· Kunskap om viltet, inte bara de jaktbara arterna
· Kunskap om hur du hanterar situationer med rovdjur som björn, varg och lo
· Kunskap i skytte med övningsskjutning vid ett eller ett par kurstillfällen (Extra tillfällen för övningsskjutning kan erbjudas)
· God kunskap i ekologi
· Helt nytt upplägg av kursen och nya läroböcker

Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer. Vapen får du låna.

Upplägg
Vi varvar teori med praktik.
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan, kvällstid under 12 veckor. Det kommer att ske studiebesök på andra ställen och andra dagar än kursdagarna. Schema för kursen kommer du att få av kursledaren.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bengt Larsson har jagat sedan 17 års ålder. Innan han fick eget vapen jagade han med sina morbröder och fostrades i allt om jakt och natur.
Tog jägarexamen första gången 2003 och förnyade sin examen 2013. Han har varit en mycket uppskattad kursledare i jägarexamen hos Medborgarskolan i flera år. Dessutom är han examinator för jägarexamen på våra banor här i regionen med hemmabana i Svinö utanför Långshyttan men kan också ses vid Främsbackabanan.
Bengt är avdelnings- och distriktsordförande i Jägarnas Riksförbund och är även representant nationellt i förbundsstyrelsen.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Din väg till jägarexamen inkl CD köper du hos www.bokus.com till rabatterat pris. Ange medbo18 vid beställningen för att tillgodogöra dig rabatten.

Bra att veta
För dig som har läs och skrivsvårigheter hjälper vi dig gärna meddela oss detta vid din anmälan. Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition tillkommer. Vapen får du låna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Falun, Åsgatan 27 A, FALUN (Karta)
  • Ledare: Bengt Larsson
  • Start: den 12 september 2017
  • Dag och tid: Tisdag 18:00-21:30
  • Kurstimmar: 48
  • Tillfällen: 12
  • Kursnummer: 57819
  • Pris: 2615 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Falun FALUN

Åsgatan 27 A, 79171 FALUN
Telefon: 023-215 75

Falun-Borlänge
Åsgatan 27 A ,3 Tr
79171 FALUN

023-215 75
falun-borlange@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Falun

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook