Tillbaka till Båtradio

VHF/ SRC radio- Intensiv

  • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
  • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
  • Detta certifikat gäller utomlands

Lär dig rätt hantering och ha en välfungerande båtradio. VHF/ SRC är båtägarens livlina till sjöss.

Innehåll
En yrkesutbildning för yrkesmässig trafik och för privat bruk. Med SRC radio ombord kan man alltid få kontakt med omvärlden, kolla vädret, boka hamnplats m m. För att få använda SRC -båtradio måste man ha ett SRC/VHF ceritfikat. (SRC = Short range Certificate).

Du lär dig vilka regler som gäller för kommunikation av nöd-och varningsmeddelanden samt radiotrafik.

Upplägg
4 gånger-
Fredag 20/10 kl 18,00-20,00
Lördag 21/10 kl 09,00-15,00 ( 45 minuters lunchpaus)
Söndag 22/10 kl 09,00-15,00 ( 45 minuters lunchpaus)
Lördag 28/10 kl 09,00-10,00 skriftligt prov, alla deltagare, efter detta kommer deltagarna få ca 20 minuter enskilt för praktiskt prov
Avslut- när du gjort din praktiska del avslutar du kursen, senast klockan 15:00


Mål
Kursen leder fram till SRC- certifikat. Kostnad för certifikatet tillkommer med 600:- betalas till examinatorn på plats. Uppskrivning sker i samband med kursen på söndagen den 23/3 för godkänd examinator från NFB.

Kursledare
P -G Wiklund har varit kursledare på Medborgarskolan i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. P-G har lång vana på sjön och har egen båt. Van att segla både på svenska som utländska vatten.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken- VHF till sjöss av Nina Nordström med ISBN: 9789163746598. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften.
Du får boken vid första tillfället och erhåller en faktura på ca 230 kr. vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta
Ta med block och penna. Kaffe/te finns att köpa för 5 :- , vån 1 och vån 2.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddeladerutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan