Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg Intensiv- Båt

  • B-körkort på sjön
  • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
  • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd utomskärs. En behörighets kurs att föra fram båtar som är över 4 x 12 m.

Innehåll
Du får lära dig bl a mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC/VHF. Kustskepparintyget fodrar ingående kunskaper om de internationella sjövägsreglerna, fartygslanternor, ljud-och ljussignaler, sjökort, fyrbelysningssystem, dödräkning, säkerhet och sjömansskap.

Mål
Kursen leder fram till ett kustskepparintyg som är ett krav för att föra fram båtar som är över 4 x 12 m. Kostnad för examinationen tillkommer med 450:- betalas till examinatorn på plats. Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB ( nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator.

Upplägg
Kursen går 2 helger fredag- söndag

fredag 13/10 kl 18,00-20,15
lör-sön 14-15/10 kl 10,00-16,00 (ca 45 min lunch)

fredag 3/11 kl 18,00-20,15
lör-sön 4-5/11 kl 10,00-16,00 (ca 45 min lunch)

Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB ( nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator. Kostnad för examinationen tillkommer med 450:- betalas till examinatorn på plats.

Förkunskaper
Förarintyg (ett krav för examination) samt genomförd båtpraktik. Krav för examination är fyllda 13 år.

Kursledare
P -G Wiklund har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivs utbildning. PG är själv flitig på sjön och är både på svenska som utländska vatten.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med ca 1000 kr . Kan köpas via Medborgarskolan och delas då ut vid första kurstillfället. Vi reserverar oss för prisändringar.
I kursen använder vi oss av: Navigering & Sjömanskap komplett uppsättning, Kort 1, sjötrafikföreskrifter, övningssjökort, passare, transportör och linjal.

Bra att veta
Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 20 % rabatt på kustskepparintyget. Gäller endast när du uppger ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö när du anmäler dig hos oss. Ett samarbete mellan Medborgarskolan och Svenska Sjö.
Ta med block och penna. Kaffe/te finns att köpa för 5 :-. Vån 1 och vån 2.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Utvecklingsmöjligheter
För fler kurser inom sjöliv se vårt kursprogram på webben.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare