Tillbaka till Husdjursskötsel

Nose Work fortsättning - helg

På denna kurs jobbar vi vidare med doften Eukalyptus. Vi fortsätter att utveckla hunden genom att gå i genom flera olika momenten som inomhussök, utomhussök och fordonssök. Kursen riktar sig både till dig som vill använda nosework som vardagsaktivering och för dig som har tävlingsambitioner.

Upplägg
Kursen hålls inomhus en halv lördag och söndag i uppvärmda lokaler på Ilanda, i Dog-o-rama hundsporthall. 23-24 september.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande kan vara åhörare.

Förkunskaper
Nybörjarkurs eller liknanade. Hunden skall ha jobbat med eukalyptus.

Kursledare
Anne Bucksch har haft hund i hela sitt liv och har sedan 14-års ålder varit aktiv inom SBK som både tävlande och instruktör i flera olika grenar. När hon inte har kurs på dogorama jobbar hon som lärare på Hundsportgymnasiet i Forshaga. På fritiden tränar och tävlar hon i agility, lydnad, sök. Den största satsningen är agility, där hon bland annat har tävlat på svenska mästerskapen (guldmedalj i lag 2015) och deltagit i det svenska landslaget på världsmästerskapen för belgiska vallhundar. Anne vill att all träning ska bygga på glädje och samarbete mellan hund och förare. Anne och Nikita tävlar för vårt Agilitylag "Team Dogorama"

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela ras vid anmälan.
Ta med vaccinationsintyg, olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan