Tillbaka till Yoga

Yoga Vinyasa fortsättningskurs

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Välkommen till yogans spännande värld. Yogan är en tusenårig indisk lära och filosofi som passar nutidsmänniskan mer än någonsin. Det eftersom vi blir mer och mer stillasittande och på så sätt blir mer och mer stängda gör yogan att kroppen får möjlighet att öppnas upp. Yogan lär oss också att lyssna på kroppen, i dagens stressade värld är det precis vad vi behöver.

Innehåll
Start från grund in i olika positioner. Vi kommer bygga från grunden och flöda in i olika positioner, sk asanas, i en yogaform som kallas vinyasayoga. Du kommer få möjlighet att öppna upp din kropp och lära dig lyssna på den.
Yogan jag erbjuder är kraftfull och dynamisk och skön musik kommer att spela i bakgrunden, det för att du lättare ska kunna komma in i rätt stämning.
Du kommer också få lära dig andas i samklang med dina rörelser och på så sätt uppnå ett samband mellan kropp och själ.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 60 minuter

Förkunskaper
Den här fortsättningskursen passar för dig som gått Medborgarskolans Yoga Vinyasa tidigare eller har motsvarande kunskaper i yoga.

Kursledare
Hej, jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg. Jag har yogat i ca 6 år och undervisat i 2. För mig har yogan en naturlig daglig funktion i mitt liv. Det behöver inte alltid vara så fysiskt men att man lär sig känna in vad kroppen behöver just nu, just idag.
Det började med att jag fastnade för filosofin i yogan att du duger som du är och sedan utgå från det när jag utförde den fysiska formen. Yogan har olika syften, olika former och ser olika ut för person till person och det tilltalar mig. Ofta gillar jag den fysiska delen när jag får utmana mig själv både fysiskt, mentalt och själsligt. Att bli fullt närvarande samtidigt som du blir stark, smidig och uthållig det är en fantastisk kombination.
Jag gick först en grundutbildning på 100 timmar och byggde på den ett år senare med 50 timmars anatomi. I mars 2017 kommer jag bygga vidare med 3 dagars fördjupning i Forrest yoga i vars syfte att grunda mig ytterligare som lärare/ inspiratör.
Jag gillar yoga som är kreativ, lekfull och där man får möjlighet att växa. Att praktiserandet kan se olika ut varje gång.
För mig är en bra yogalärare eller yogainspiratör, som jag hellre kallar det, en person är äkta och vill få andra människor att växa och må bra i sig själva.
Välkommen till min yoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs. Vill man sedan gå vidare är boken Yoga, den kompletta träningsboken för både nybörjare och erfarna med Inge Schöps, ISBN 978-1-4454-2051-6, väldigt informativ och bra.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning.
Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Karlstad Herrhagen, Vasagatan 8, KARLSTAD (Karta)
 • Ledare: Madelaine Eriksson
 • Start: den 30 augusti 2017
 • Dag och tid: Onsdag 19:45-20:45
 • Kurstimmar: 12
 • Tillfällen: 12
 • Kursnummer: 14010
 • Pris: 1550 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen KARLSTAD

Vasagatan 8, 65222 KARLSTAD
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Karlstad

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan