Tillbaka till Båtradio

Båtradio VHF/SRC Intensiv

  • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
  • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
  • Detta certifikat gäller utomlands

SRC - Short Range Certificat - krävs för att få använda en VHF-apparat ombord på en fritidsbåt. Via VHF-nätet får du en mycket säker kommunikation från din båt samtidigt som du kan ta emot väderleksrapporter, varningar och annan viktig information till sjöss. Kursen innehåller de nya momenten från NFB

Innehåll
Du får kunskaper om VHF-systemet, radiotrafik (nödtrafik) och modern säkerhetskommunikation (GMDSS). Både teori och praktik ingår i kursen

Upplägg
I den här intensivkursen får du all den teoretiska kunskap du behöver om VHF/SRC och du får också praktiskt tillämpa VHF- samtal. Efter avslutad kurs anordnas examination för SRC.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Arne Eklund har en bakgrund inom försvaret och har arbetat som kursledare med olika navigationskurser på Medborgarskolan sedan år 2000. Han har under ett flertal år även verkat som förhörsförrättare för NFB och kanalintyget.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi anordnar en stor mängd andra kurser inom sjöliv och navigation, eller varför inte gå en matlagningskurs och lära dig laga sjömansbiff?

Bra att veta
SRC - Short Range Certificat - är den internationella beteckningen för det som tidigare kallades VHF-certifikat.

Kostnad för examinationen tillkommer med 450 kr.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare