Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Jägarexamen

Att jaga vilt är en tradition sedan långt tillbaka och blivit än med populärt på senare år. Goda kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Kursen är inriktad på det teoretiska provet för Jägarexamen. Vi lär oss bland annat om högvilt, jaktmetoder, viltkunskap, vapenkännedom, jaktlagstiftningen, jägaren - ansvar och rättigheter.
Det finns möjlighet att, tillsammans med resten av gruppen, genomföra övning/träningsskytte under två tillfällen samt avlägga det praktiska provet. Om tiden inte passar finns det också möjlighet att boka ett öppet tillfälle. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.
Kostnad för den praktiska delen är inte inkluderad i priset.

Upplägg
Kursen går en dag i veckan i tio veckor på samma dag och tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen.

Kursledare
Joakim Källbäck har mångårig erfarenhet som jägare och är van att undervisa. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kostnad för studiematerial ingår inte i kursavgiften. Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskoleboxen". Du beställer den via nätet på följande länk: http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=33011. Klicka på Jägarskoleboxen, sedan på knappen ”KÖP” ange antal och klicka på kassa. Beställ ditt material så snart du fått hem din kallelse.

Övriga kostnader
Teoretiskt prov cirka 250 kronor
Övning/träningsskytte under två tillfällen ca 600 kr. Kostnad för ammunition och lerduvor vid övningsskyttet tillkommer. Vapen finns att låna på skjutbanan.

Bra att veta
Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.

Kallelse/faktura
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare