Tillbaka till Data

Seniordata nya delt, Sjöbo

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Nybörjar- / fortsättningskurs för dig som är senior. Du kan lite eller har aldrig använt en dator. Här lär du dig allt från grunden. (Olika grupper, dagar, tider och nivåer.)

INNEHÅLL OCH MÅL
Våra datakurser för seniorer på dagtid är väldigt populära. Vi jobbar efter ett unikt koncept, som ett antal duktiga seniorer själv varit med och utvecklat. Lagom arbetstempo, matnyttigt innehåll och kursmaterial, speciellt utvalda ledare, låg avgift och "egen datasal", har hjälpt till att göra dessa kurser till en stor succé. Du får lära dig hur datorn fungerar från grunden, hur du skriver, redigerar och sparar på datorn. Du lär dig också hitta på internet, skicka mejl, lagra och ändra på foton och en massa annat kul och matnyttigt. Inriktningen är Windows i allmänhet och Windows 10 i synnerhet. Allt under trivsamma former. Kom med och upptäck en värld i ständig utveckling!

UPPLÄGG
8-10 sammankomster, 3 timmar/gång, med kaffepaus.
Förmiddags- eller eftermiddagsgrupp.

FÖRKUNSKAPER
Inga. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller har lite datakunskaper.

OM KURSLEDAREN
Vi kallar ledarna till dessa kurser för halvledare. Det är duktiga och kunniga seniorer som verkligen tycker om att lära ut till andra. De brinner av intresse för att kunna hjälpa dig att ta del av datorns alla fördelar.

KURSMATERIAL
Kursmaterial tillkommer.

INFO
Anmäl dig här, eller ring för mer information 0411-198 18 eller 075-24 16 850..
Seniorkurserna finns på olika dagar och tider på orterna: Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn och Brösarp.
Kursavgift: 1:a terminen 795 kr. Priset därefter är beroende på material och innehåll.

(Kursstart så fort grupperna är klara, avvakta kallelse!)

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare