Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering grundkurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Med kunskap om komposition, exponering och grundläggande kamerateknik ökar du möjligheterna att få ett bra resultat – oavsett vilken kamera du har. Du lär dig använda kamerans funktioner så att du klarar att ta bilder mer än bara i autoläget. Med rätt inställningar kan du ta de där svåra bilderna som snabba rörelser, i sämre ljus, med bra djup i bilden och inte minst med en bättre bildkomposition.

OBS Medtag kameran och instruktionsbok

INNEHÅLL
Vi går igenom grundreglerna i bildkomposition och varför en del bilder blir bättre än andra. Teori om vanliga begrepp som megapixlar, upplösning och olika filformat. De viktigaste funktionerna på kameran och hur och varför du använder dem. Hur kameran fungerar i P-läge, slutare, bländare och manuellt läge.

UPPLÄGG
Teori om bildkomposition och kamerainställningar blandat med fotoövningar. I små arbetsgrupper övar vi på de olika momenten. Mellan lektionerna får du fotouppgifter som vi sedan utvärderar tillsammans.

1. Komposition del 1, Arbeta med olika skärpedjup – bländare
2. Komposition del 2, Fotografera rörelse – slutaren
3. Ljus och exponering
4. Ljussättning, Blixt
5. Tips för bättre bilder

FÖRKUNSKAPER
Du har en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det är en fördel om det är en systemkamera.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

MATERIAL
Din instruktionsbok till kameran är värdefullt stöd som komihåg. Ta med den till första kurstillfället.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor