Tillbaka till Trädgård

Odla hemma

En köksträdgård är inte bara en vacker plats i din trädgård utan också en del av ditt skafferi. Genom att odla hemma kan du till viss del bli självförsörjande på grönsaker. Tänk vad härligt att kunna servera egenodlade grönsaker till kvällens middag!

Innehåll
Du lär dig hur du ska tänka när du planerar din köksträdgård och hur du ska gå tillväga för att få maten från jord till bord. Det är roligt att odla sin egen mat och lika rogivande som ekonomiskt. Vi pratar om vad som är lämpligt att så under respektive årstid samt delar tips och idéer kring odling. Vilka grönsaker ska man välja för en enkel och lättskött trädgård som hela familjen kan ha glädje av?

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan