Tillbaka till Trädgård

Odla hemma - tillsammans barn och vuxen

En härlig köksträdgård är inte bara en vacker plats i din trädgård utan också en del av ditt skafferi. Tänk vad härligt att kunna servera egenodlade grönsaker till kvällens middag! Genom att odla hemma kan du till och med till viss del bli självförsörjande på grönsaker.

Innehåll
Ni lär dig hur ni ska tänka när ni planerar er alldeles egna köksträdgård och hur ni ska gå tillväga för att få maten från jord till bord. Det är roligt att odla sin egen mat och lika rogivande som ekonomiskt och en bra aktivitet att göra tillsammans med sitt barn. Vi pratar om vad som är lämpligt att så under respektive årstid samt delar tips och idéer kring odling. Vilka grönsaker ska man välja för en enkel och lättskött trädgård som hela familjen kan ha glädje av?

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Ni behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Observera att deltagaravgiften gäller per person.

Ni får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill ni delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid er anmälan att ni önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017