Tillbaka till Matlagningskurser

Kockknep och knivhantering i köket

Bli en mästare på att skära, hacka med smarta tekniker, riktiga verktyg och redskap. En vass kockkniv är nästan det enda du behöver. Allt blir lättare och smidigare med rätt teknik och framförallt roligare.

Innehåll
Vi hackar och skär grönsaker, P-G ger dig goda tips på hur du använder verktyg och råvaror på fiffigt vis samt slipteknik.

Upplägg
P-G förevisar olika tekniker och alla får prova hacka och skära.
Vi träffas 4 x 45 minuter under 3 tillfällen. Varannan vecka, samma veckotid & dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset varje tillfälle.

Kursledare
P-G Wiklund älskar att laga mat och är en duktig pedagog och ledare. Han har varit på Medborgarskolan under en lång tid & har en gedigen bakgrund inom matlagningen. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Vidareutveckling
Vi har ett brett utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan