Tillbaka till Inredningsdesign

Diplomutbildning - Inredning Färg & Form

Färg & Form är A och O inom inredning. Inredning handlar till stor del om tycke och smak och framför allt om att kunna hantera färg och form för att skapa stilsäkra miljöer.

Innehåll
Har du ett stort intresse av inredning och formgivning och vill få inspiration, kunskap och verktyg till att utveckla dina inredningsprojekt då är den här grundläggande inredningskursen något för dig. Den vänder sig även till dig som söker en förberedande kurs till högre utbildningar på t ex Konstfack eller andra högskolor.

Utbildningen lägger fokus på rumsgestaltning för hemmet och en inblick i den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar. I den här kursen går vi igenom:
• teoretisk och praktisk färglära
• rummets olika delar – material, färgsättning, ljus
• ljus och belysningsteknik
• möbler och inredningsdetaljer som textilier, växter, tavlor etc
• form, funktion, ergonomi
• stilhistoria, modern möbelhistoria
• skissteknik, ritteknik – planer, vägguppställningar
• perspektivlära
• uppdragsplanering/projektplanering
• kostnadskalkyler/budget

Vi lär oss Färg & Form från början för att skapa en förståelse för hela processen. I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro och att du blir godkänd på examinationen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 12 veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. OBS! Kursen gör studieuppehåll 171004 samt 171011.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Ett kompendium inom Färg & Form ingår i kursavgiften.

Kursledare
Rebecca Liljefors är en varm konstnärsjäl med hemslöjdskonsulentutbildning i grunden. Hon har en stark känsla för färg, form och material och skapar miljöer med en harmonisk helhet och funktion där vi trivs och mår bra i hemmet och på arbetsplatsen. Hon vill med sitt engagemang och sin kreativitet ge dig inspiration till utveckling av din kreativa förmåga så att du ska kunna skapa de miljöer du drömmer om.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan