Tillbaka till Konsthantverkshistoria

Konst och antikviteter

Ditt intresse för konst och antikviteter är något som du delar med många andra som precis som du önskar lära sig mer om ämnet. Ta chansen och förkovra dig under ledning av en av Hallands främsta experter.

Innehåll
En av Hallands främsta experter delar med sig av sina kunskaper inom konst, antikviteter och design. Du får kunskap om vad du bör tänka på innan du köper ett antikt eller halvantikt föremål på auktion eller hos en antikhandlare. Vi går igenom olika stilar, material och vård samt lär oss om föremålshistoria och priser. Under kursens gång lär du dig även om märkningar, signaturer och tekniker. Om du har ett eget föremål du önskar få bedömt kan du ta med det till kursen och det används då som exempel.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under sex sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar ca 2x45 minuter per kurstillfälle. Första sammankomsten hålls på Medborgarskolan och därefter träffas vi varannan gång på Hallands auktionsverk och varannan gång i Medborgarskolans lokaler.

Förkunskaper
Du behöver inga tidigare kunskaper om konst eller antikviteter för att delta.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Eventuell rekommendation på kursmaterial ges av kursledaren vid första sammankomsten.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse med definitivt startdatum skickad till din angivna e-postadress.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017