Tillbaka till Geovetenskap och naturgeografi

Astronomi

För dig som vill lära dig mer om vårt oändliga universum. Svindlande avstånd, fullkomligt kolossala himlakroppar, energi i enorma mängder. Och mitt i allt detta en liten planet där vi bor, lever, fungerar och försöker att förstå.

Innehåll
Vi pratar tillsammans i gruppen om vad universum består av, hur har det uppstått samt hur studerar vi det förr och idag. Resan ut i universum startar med planeterna, fortsätter med solen, stjärnor och galaxer. Kursledaren bidrar med sin ämneskunskap och öppnar dörren för lärande om astronomi.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Eventuell rekommendation av kurslitteratur ges av kursledaren vid första sammankomsten.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017