Tillbaka till Trafikkunskap

Körkortsteori med stöd

Att ta körkort är ett stort mål för många ungdomar och vuxna då det innebär frihet och möjlighet att kunna transportera sig utan att vara beroende av någon annan. Men ibland kan vägen till ett godkänt teoriprov kännas både lång och brant.

Innehåll
Vi går igenom hela körkortsteorin som du behöver för att avlägga ett godkänt teoretiskt körkortsprov för bil. Med hjälp av kreativa undervisningsmetoder lär kursledaren ut teorin så att den blir enklare att förstå och komma ihåg. Körkortsteorin är lika omfattande som viktig och kan ibland kännas överväldigande. Körkortsboken ligger som grund för kursen men du får möjlighet att lära dig med andra metoder än att enbart läsa dig till kunskapen.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka under fem sammankomster på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar ca 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper när du kommer till kursen. Vi går igenom hela teorin och du får individuell hjälp med de moment som du tycker är mest utmanande.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Vi använder oss av Körkortsboken med ISBN: 9789188377012. Om du inte har boken sedan tidigare beställer du den enklast via bokus.com.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017