Tillbaka till Måleri

Måleri - Vedic Art, grundkurs

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Innehåll och upplägg
Väck din inre konstnär!
Vedic Art innehåller 17 principer med konsten som utgångspunkt. De första 11 principerna är en navigationskarta som du kan använda för att "hitta hem" till dig själv. Resten är speglingar av allas vårt kosmiska Själv. Ju längre du kommer i principerna, desto mer handlar de om ditt förhållande till livet och stillheten i dig själv. I Vedic Art målar du inte av någonting i det yttre, utan du närmar dig istället naturens eget sätt att uttrycka sig, inifrån. Att tillåta skapandet ske av sig självt, helt naturligt och enkelt, inifrån och ut.

Även om du aldrig någonsin har hållit i en pensel tidigare, så kan du redan från början släppa taget om prestationen och bara följa med i din egen skapande process.
Vi har i vårt samhälle en tendens att tro vi behöver prestera något, att vi måste lära oss måleriteknik och att vi måste öva länge, länge innan vi ens kan tänka oss att börja det "riktiga" skapandet.
Glöm allt sådant - glöm allt det gamla som har varit, nu kan du börja skapa direkt, samtidigt som du övar. Det handlar inte om teknik, det handlar om seendet. Ditt eget sätt att se. Ditt personliga uttryck. Konst och liv är så oerhört intimt förknippade med varandra, att det inte går att skilja dem åt. Man talar om konsten att leva. Konsten att Leva. Principerna kommer att bli en hjälp för dig på vägen till att finna ditt eget uttryck.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi tar emot nybörjare och fortsättare i den här kursen.

Kursledare
Anna Lindman har målat Vedic Art i ca 15 år och varit lärare i det i 10 år. Anna brinner för Vedic Art och tycker att det bästa är att se andra människor växa som personer i sin kreativitet.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många bra utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Ta med de material du har hemma och som du trivs med, det kan vara allt från kritor till olja, akryl eller akvarell. Materialkostnad är ca 150-200 kr/kurs.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många fortsättningskurser inom Vedic Art som kan utveckla dig och ditt målande ännu mer.

Bra att veta
Önskar du delbetala kursen? Ring 010-157 63 94 eller ange detta i noteringsfältet vid din webbanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!

Snart startar inspirationskurserna för trädgård och blommor - passa på och anmäl dig nu!

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser! Vi har kurser på olika nivåer och vid olika tider.

Vävning