Tillbaka till Vävning

Vävning, dagkurs, kl 14.00

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser!

Innehåll
Du som är nybörjare får lära dig att sätta upp och väva enkla vävnader t ex löpare och kuddar, i de enklaste teknikerna. Du som vävt innan lär dig nya tekniker. Tillsammans med kursledaren bestämmer du vad som är lämpligt att göra.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten gemensamt och individuellt. Du arbetar med hopfällbara vävstolar, som du kan låna hem och arbeta med hemma mellan sammankomsterna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Annette Bogefors Roos har nog alltid varit intresserad av textil och hantverk. Började tidigt att väva mattor till dockskåpet på en minivävstol och sydde klänningar till Barbie redan innan hon började skolan. Trots att Annette avskydde skolslöjden så genom en stöttande mamma så sydde, stickade och virkade hon sig igenom skolan. Yrkesvalet var inte helt lätt, någon slags textil dröm hade Annette, men visste nog inte vad, så sökte hon in på Väddö Folkhögskolas textillinje. Det absolut roligaste året hon varit med om. Efter det så blev det en tre-årig textillärarutbildning i Uppsala och så byggdes det på med en termin på vävlärarutbildningen i Mölndal. Under några år arbetade hon som lärare i olika skolor och sedan byggde hon på sin textillärarexamen med engelska för att bli tvåämneslärare och fick en fast tjänst i Norrtälje.
Annette har lett vävkurser och jobbat i skolan sedan början på 90-talet. Lite lustigt känns det nog för henne att hon leder kurser på samma vävstolar som hon själv lärde sig att väva på i slutet på 70-talet. För ett antal år sedan så startade Annette sitt eget företag med syateljé, profil- och present med brodyr som specialitet. Hon hinner dock inte väva så mycket själv, men det är det roligaste hon vet!
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Ta med papper, penna, sax och måttband. Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder kurser och längre utbildningar inom olika ämnesområden, se vår hemsida www.medborgarskolan.se.

Bra att veta
Vi träffas varje vecka. Vägbeskrivning: Stegelbäcksgatan fram till Campus Roslagen (gamla LV 3). Följ vägen rakt fram, sväng vänster vid Södra vårdcentralen. Följ vägen rakt fram tills du kommer till trevägskorsning. Över korsningen direkt till höger ser du en ladugårds liknande byggnad, skyltat med NOA.
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Noa Ateljéförening, Nordrona, Villhelm Mobergs Gata 14, NORRTÄLJE (Karta)
  • Ledare: Annette Bogefors
  • Start: den 31 oktober 2017
  • Dag och tid: Tisdag
  • Kurstimmar: 36
  • Tillfällen: 9
  • Kursnummer: 16639
  • Pris: 2090 kr

Köpvillkor

Noa Ateljéförening, Nordrona NORRTÄLJE

Villhelm Mobergs Gata 14, 76146 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-103 00

Medborgarskolan Norrtäljekontoret
Hantverkaregatan 11
761 30 NORRTÄLJE

0176-103 00
norrtalje@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Norrtälje

Snart startar inspirationskurserna för trädgård och blommor - passa på och anmäl dig nu!

Streetdance, Barndans 4-5, Barndans 6-7år, Balett 8-10, Bugg för nybörjare och Bugg fortsättningskurs. Välkomna!

Läs mer om våra danskurser!

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!