Tillbaka till Övrig Musik

Rockskolan för barn

På rockskolan får ditt barn chansen att spela tillsammans med andra som tycker om musik. Man väljer själv vilket instrument man vill spela och likaså gör de övriga i gruppen. Resultatet blir en härlig grupp med olika talanger som tillsammans skapar musik av rockiga låtar. Det är kul att spela tillsammans!

Innehåll
Du övar på olika låtar som gruppen själv tycker om att spela. Utmaningen under kursen är att få det att låta lika bra när vi spelar tillsammans som när man spelar på tu man hand. Kursledaren finns på plats och stöttar upp och ser till att alla kommer vidare i sin instrumentaliska utveckling. Om gruppen önskar så finns det möjlighet att framföra en låt på Medborgarskolans avslutningsuppvisning.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper av att spela tillsammans med andra men det är bra om du kan spela det instrument du väljer för rockskolan.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig det instrument du vill spela och de tillbehör du behöver. Eventuell kostnad för notblad ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Alla deltagare tar med sitt egna instrument. Meddela gärna vid anmälan vilket instrument du vill spela på rockskolan.
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning