Tillbaka till Instrumentalmusik - ensemble

Fiol-Nybörjarkurs Vuxen-Nyhet

Från toner vid midsommarstången till pampiga stycken i Berwaldhallen, fiolen passar in i många sammanhang. Vackra toner och flinka fingrar, det är aldrig för sent att lära sig. I vår nybörjarkurs får du lära dig att behärska fiolen tillsammans med andra i en grupp. Förverkliga din musikdröm!

Innehåll
I kursen fokuseras det på folkmusiksrepertoaren där ni spelar en blandad repertoar med folkmusik från hela Sverige.
Tonarter och tekniker anpassas efter en grundläggande nivå för att kunna lära sig fiol samtidigt som man spelar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 10 veckor. Eventuella lov och uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial


Kursledare
Patrik Eriksson.
Patrik spelar både Violin/Fiol och Viola/Altfiol och är violast i Weberkvartetten samt frilansar i olika symfoniorkestrar runt om i Sverige. Han har utbildat sig vid Musikhögskolan och undervisat i violin/fiol och viola/altfiol på folkhögskola, musikskola och gymnasium.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kursens startdatum är ännu inte fastställt. Planerat startdatum är i början av september 2017. Så snart exakt datum är fastställt blir det publicerat.
Ta med dig eget instrument. Om du önskar köpa ett instrument och vill ha tips på detta. Kontakta oss på enkoping@medborgarskolan.se så guidar kursledare Patrik dig i stråkdjungeln.Anmälan

Utvecklas som människa och gör en värdefull insats!

Bli medspråkare!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!