Tillbaka till Trädgård

Att anlägga en perennrabatt

Drömmer du om en prunkande perennrabatt från maj till oktober? Hösten är bästa tiden att planera, plantera och gräva. Vi planerar en rabatt som kan ha länge och som bara bli vackrare och tätare med åren. Lättskött och praktisk. Vi jobbar med valet av växter som passar i din unika trädgård & efter kursen har du en planering på din framtida perennrabatt.

Mål
Att planera & lära dig hur du anlägger en rabatt som är lättskött, som du får som du vill med färger och växtval. Vi gör detaljerade ritningar med växtval, utifrån din trädgårds förutsättningar. Tillsammans stöttar vi varandra och ger nya förslag. Efter kursen har du en fullständig kunskap om hur du skapar en perennrabatt som passar i din trädgård & vi räknar även fram vad det kostar i material att anlägga. Du får fullständiga kunskaper i att vårda & ta hand om din rabatt.

Upplägg
Vi träffas 5 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma veckotid & dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som kanske precis blivit med trädgård eller som är trädgårdsintresserad.

Kursledare
Marita Asklöv är utbildad Trädgårdsmästare och driver Asklövs Trädgårdsdesign. Hon har lång erfarenhet och goda kunskaper att leda trädgårdskurser. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk. Vi jobbar varje kurstillfälle med vår planering på papper.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan