Tillbaka till Dans

ChaCha

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Cha-cha är en latinamerikansk dans. Vi kommer dansa ballroom cha-cha och fokusera på att hitta rätt taktkänsla. Det kommer vara utmanande och energiskt och vi kommer att ha väldigt kul ihop på klasserna!

Innehåll
-introduktion till musiken
-genomgång av grundstegen
-olika stegkombinationer i par

Upplägg
I början kommer vi att lägga mest fokus på grundstegen samt att dansa i takt till musiken. Därigenom kommer vi att bekanta oss med musiken för att så småningom kunna dansa i par.

Förkunskaper
Kursen är anpassad för nybörjare samt för er som har dansat en termin tidigare.

Kursledare
Denna salsakurs leds av Werta vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar och wienerwals . Dansen har alltid haft en stor inverkan i hennes liv i och med att hon har fått med sig den persiska dansen från sitt ursprung, samt även en hel del magdans.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon Mabra från NYC som också är kursledare på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder som du kan röra dig fritt i.
OBS! Inga träningskläder.
Finskor med hård sula som går att glida i, gärna klackskor som inte har allt för höga klackar.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0322-192 14

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan