Tillbaka till Showdans

Showdans 11-15 år Forshaga

Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och har en framträdande roll i musikaler och olika typer av scenshower. Grundtekniken kommer från jazzdansen och du tränar både teknik, styrka och koordination. Musiken varierar mellan allt från pop till soul och hip hop.

Innehåll
- Grundläggande steg i jazzdans och streetdance
- Koreografier i block
- Teknikövningar
- Styrka och smidighetsövningar.

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskaper
Vi går igenom grunderna så du behöver inte några förkunskaper.

Kursledare
Jag heter Ida Sandqvist och är en riktig danstjej. Jag har gått Estetiska programmet inriktning dans och dansar även i olika grupper på min fritid. I dansen kan man uttrycka sina känslor på så många olika sätt och det är det som gör att jag älskar det! Det finns egentligen inga rätt och fel. I mina dansgrupper är det högt i tak och jag vill att alla ska känna sig trygga att testa något nytt för att utmana sig själv. Jag blandar teknik och koreografi, tillsammans jobbar vi med gruppdynamiken. Men, framförallt vill jag att vi ska skratta och ha kul i vår grupp!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder kurser i andra dansstilar såsom magdans, ragga, sällskapsdans, rockjazz, modern dans. Du är välkommen till dessa och våra andra kurser.

Bra att veta
Kom i bekväma kläder och skor med dämpning, utan svart sula. Ta gärna med en vattenflaska. Gruppen kommer att göra en uppvisning i slutet av terminen. Det är frivilligt att vara med i uppvisningen. På hösten sker uppvisningen i enklare form i vår danssal. På våren har vi en större avslutning med betalade publik. Det sker oftast tillsammans med de andra dansgrupperna.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor