Tillbaka till Engelska

Engelska konversation nivå B1/B2

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Att kunna uttrycka sig väl på engelska kan vara svårt och samtidigt både viktigt och givande. På kursen får du hjälp att förbättra din förmåga att kommunicera samt att utveckla din språkliga säkerhet och förståelse för det engelska språket. Du har kommit över ”tröskeln” men behöver träning i att tala.

Innehåll
Tyngdpunkten ligger på konversation för att du ska kunna använda språket på ett naturligt och grammatiskt rätt sätt.

Upplägg
Du tränar förmågan att prata och förstå språket, läser och diskuterar texter av olika svårighetsgrader och bygger upp ditt ordförråd.

Förkunskaper
Det krävs förkunskaper motsvarande nivå B1. Detta innebär att du kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk i kända sammanhang. Du kan oförberedd ge dig in i samtal om ämnen som är kända, men har ibland svårt att hitta ord. Du kan skriva en enklare text.

Känner du dig ändå osäker på vilken nivå du ska välja, ta hjälp av Europarådets nivåskala som finns på vår hemsida och bedöm själv dina språkkunskaper. Du kan göra ett nivåplaceringstest direkt här på webben.

Kursledare
Cecilia Björner. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor