Tillbaka till Dans

The Hustle

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

The Hustle - NYC club style of dance - är en pardans som härstammar från rocking som är föregångaren till bland annat salsa, mambo etc. Dansen dansas till disco och är en performance-baserad dans. Den blev populär på 70-talet. Tanken är att varje klass ska ge er en klubbkänsla!

Innehåll
-introduktion till musiken
-genomgång av grundstegen
-olika stegkombinationer i par

Upplägg
I början kommer vi att lägga mest fokus på grundstegen samt att dansa i takt till musiken. Därigenom kommer vi att bekanta oss med musiken och dansa i par.

Förkunskaper
Kursen är anpassad för nybörjare samt för er som har dansat en termin tidigare.

Kursledare
Denna danskurs leds av Werta vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar och wienerwals . Dansen har alltid haft en stor inverkan i hennes liv i och med att hon har fått med sig den persiska dansen från sitt ursprung, samt även en hel del magdans.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon Mabra från NYC som också är kursledare på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder som ni kan röra er fritt i och sneakers på fötterna.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!