Tillbaka till Fotografi och film

Digitalfoto II - Teknik och praktik systemkamera helgkurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Att fotografera handlar om så mycket mer än att bara känna till grundläggande bildkomposition och hur du ställer in olika inställningar på din kamera. I denna kurs får du öva på att ta ditt fotograferande ett steg längre genom att lära dig hur du kan göra för att förmedla en känsla, en historia eller ett budskap med dina bilder.

Innehåll
Du får öva på hur du kan använda bildkomposition för att förmedla en känsla, en historia eller ett budskap med dina bilder.

Upplägg
Kursen varvar teori och praktik kring foto och bildberättande. Kursen hålls både inom- och utomhus och innefattar en vardagskväll och en helg.

Förkunskaper
Kursen lämpar sig för dig som gått vår grundkurs i fotografering eller har motsvarande grundkunskaper.

Kursledare
Vår kursledare Cecilia Hellekant, har arbetat med grafisk produktion och foto i mer än 20 år och arbetar i dag som medielärare och undervisar bland annat i visuell kommunikation, foto samt digitalt skapande.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Material ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Tag med din systemkamera och komplett manual. I kurstiden ingår rast för fika och lunch. Kylskåp och mikrovågsugn finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Karlstad, Drottninggatan 48, KARLSTAD (Karta)
  • Ledare: Cecilia Hellekant
  • Start: den 7 oktober 2017
  • Dag och tid: Lördag, söndag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 14218
  • Pris: 1145 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Karlstad KARLSTAD

Drottninggatan 48, 65225 KARLSTAD
Telefon: 054-10 21 40

Medborgarskolan Karlstad
Drottninggatan 48
65225 KARLSTAD

054-10 21 40
karlstad@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Karlstad

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor