Tillbaka till Bild- och formkonst

Teckning, senior

Teckning direkt

Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

Kursen är för dig som oavsett kunskapsnivå, ska få ut så mycket lärdom som möjligt. Du ska känna dig inspirerad och motiverad att gå vidare i ditt måleri. Du målar egna motiv och kan få individuell handledning om du "fastnar". Vi skapar vår kurs enligt era önskemål. Att måla tillsammans ger både glädje och inspiration.

INNEHÅLL
Vi lär oss att se och förstå vad vi tittar på och hur det kan se ut 2 dimensionellt på ett papper, vi upptäcker hur olika det är och då är det mycket lättare att teckna. En resa från den verkliga världen till ett papper , - otroligt spännande.
Vi tränar och provar olika stilleben och saker. Tecknar direkt med en ganska tunn artpen, sen färglägger vi med akvarellfärg. Otroligt roligt och uppfriskande.

UPPLÄGG
En trevlig stund i avslappnat sällskap där vi tränar och får göra "fel". Ingen kan direkt.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar för dig som vill lära dig grunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande med hjälp av akvarell.

KURSMATERIAL
Vi rekommenderar Cotman eller White Nights akvarellfärg i studiekvalité (billigare) och Schmincke eller Winsor & Newton för artistkvalité. Prisvärt block är Dekorimas "Aquarelle" och finare block är Langton coldpressed. Penslar finns i mård- eller ekorrhår i fin kvalité, med det går bra med syntet. Bra syntetpenslar är t.ex Da Vinci eller KreatorStudio. Köp endast material avsett för akvarellmåleri i konstbutiker. Ta alltid med skissblock och blyertspennor.
Tag gärna med det material som ni har hemma innan ni köper nytt - hör med ledaren vad som behövs införskaffas första gången.

KURSLEDARE
Ej tillsatt

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.
Invänta alltid din kallelse till kursen! Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare