Grannsamverkan mot Brand och Hjärtstopp HLR Umeå

Nu har du som privatperson eller förening möjlighet att anmäla intresse för en kurs i HLR - Hjärt- och lungräddning. Kursen är kostnadsfri och omfattar tre (3) kurstillfällen. Du kan även passa på att engagera dina grannar så stärker du både gemenskap och sammanhållning,

INNEHÅLL
Du får lära dig hur man utför hjärt- och lungräddning med hjärtstartare. Du får även kunskap i 72 timmars krisberedskap. Vet du till exempel vad som krävs för att klara en kris vid översvämningar? Vad händer i familjen om det blir ett långvarigt strömavbrott eller om du plötsligt står utan vatten i flera dagar?
Efter avslutad kurs klarar du och din familj en kris mycket bättre samt vet vad samhället förväntar sig att du som individ behöver tänka på. Kursen avslutas med en grundläggande brandskyddsutbildning samt en släckövning med brandsläckare och brandfilt.

UPPLÄGG
Kursen ges i studiecirkelform och omfattar 12 timmars utbildning fördelat på 3 kurstillfällen.

LEDARE
Kursen ges i samarbete med Civilförsvarsförbundet och Brandförsvaret i Umeå. Civilförsvarsförbundet samarrangerar kursen med Medborgarskolan som även bidrar med ledare.

BRA ATT VETA
Kursen ges både inomhus och utomhus så ta med kläder (oömma) efter väder. Efter kursen delas ett intyg ut på genomförd utbildning inom HLR. Vid eventuella frågor ta gärna kontakt med David Sagebo 090-77 96 11 alt 072-148 00 66.
Anmälan

Umeå Fågelförening

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.
Se program

Aktiva Seniorers hemsida

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Besök Olofsfors bruk

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk!
Om guidningar se här