Tillbaka till Friskvård

Pilates på boll/matta med inslag av yogaövningar

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Stärk din kropp och ditt inre med Pilates! En träningsform där vi tränar smidighet, kroppsform, styrka, hållning samt stresshantering..

Innehåll
Pilates är en träningsform där vi tränar smidighet, kroppsform, styrka, hållning samt stresshantering. För att kunna genomföra övningarna bör koncentrationen vara på kroppen och andningen. Vi börjar med golvövningar och fortsätter med övningar på pilatesboll.
Yoga är en träningsform där vi får med hela kroppen. Vi kommer att utföra stående positioner för flexibilitet, stabilitet och muskeltonus. Flexibiliteten ger en reningsprocess i de inre organen samt stärker upp ryggen.
Under passets gång lotsas deltagarna av ledaren som introducerar muntligt hela tiden.


Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Inger Hellberg, utbildad ledare i styrketräning, pilates, yoga, Friskis & Svettis samt massage. Hon har ett stort intresse för hälsa och livsstil och har arbetat på USÖ som friskvårdare i tjugotvå år. Har varit aktiv på Medborgarskolan sedan hösten -01.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i löst sittande kläder och vi är barfota. Bollar finns att låna i lokalen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Förarintyget på distans

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor