Tillbaka till Data

Google apps grundkurs - distanskurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Kursen lär dig utnyttja Googles Officetjänster för textredigering, Excelkalkyler, Powerpoint presentationer, formulär och mycket mer. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i hur Google Apps fungerar och hur dess funktioner bäst kan stödja ditt dagliga arbete hemma som på jobbet. Välkommen in i molnet och till oss på Medborgarskolan!
Du lär dig också grunderna i att hantera e-post, dela dokument, hantera kalendrar och mötesbokning.
Avslutningsvis berörs lagring och kommunikation med andra användare och funktioner som chatt, röst- och videosamtal. Kursen är uppbyggd kring teori, övningar, mer teori och diskussioner. Under kursen använder du ditt eget Google-konto.
Du arbetar på i egen takt men har ett klassrum med deltagare och ledare där du kan ställa frågor och diskutera lösningar under kursens gång.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och Internetvana erfordras!

Vi använder Google Drive som teknisk plattform ber dig som kursdeltagare att göra nedanstående förberedande steg inför kursens start. Skapa ett gmail-konto via gmail på internet. Har du redan en gmail? Perfekt då kan du använda denna.

KURSLEDARE
Philip Brandt är en av våra mest omtyckta kursledare inom data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mejlas ut.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

BRA ATT VETA
Vill man ha ett kursintyg efter kursens slut så meddela ledaren så ordnar vi det. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan