Tillbaka till Modern konstdans

Ragga Dancehall Ungdom Forshaga

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Dansstilen ragga föddes på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där man jobbar mycket med höfter och djupa positioner. Stilen varierar från lärare till lärare och vi dansar till artister som bl a Sean Paul, Elephant Man och Voicemail mfl.

Innehåll
Uppvärmning, styrka och stretch samt koreografi

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskaper
Åldersgräns 13 år. Inga förkunskaper krävs, vi börjar från början.

Kursledare
Jag heter Mikaela och har dansat sedan jag var i tolvårsåldern. Min stora passion är street, ragga och show men det händer att jag jammar loss med mina egna barn eller dansar lite breakdance emellanåt. Det bästa med att vara kursledare är att få utlopp för all kreativitet, att få följa utvecklingen från att först höra en låt, få en idé till en koreografi till att se deltagarna framföra det färdiga resultatet. Det är självklart minst lika kul att få träffa och lära känna alla barn och ungdomar som jag får fördelen att träffa varje vecka. Att få dela med mig av mina kunskaper och se dem utvecklas mer och mer för varje tillfälle är en underbar känsla.
Att vara deltagare i mina grupper innebär att du får lära sig grymma koreografier till bra musik och ha sjukt kul då jag mer än gärna bjuder på mig själv under lektionerna.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder och gympaskor.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan