Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen, intresseanmälan

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Kursen omfattar både grundkurs och högviltvård och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas varannan vecka , 10 gånger. . Därefter är det examensprov
och vapenvård, skjutprov och uppskjutning. ca 14 lektioner

Förkunskaper
Förkunskaper i jakt eller skytte är inte nödvändiga, men kan underlätta vid de praktiska övningarna.

Kursledare
Andreas Fjällström
Jag är 32 år. Född och uppvuxen i Västergötland men sedan 3 år bor jag här i Örnsköldsvik. För mig är en av dom största fördelarna med Örnsköldsvik den vackra naturen. Så ofta jag kan är jag ute och jagar eller fiskar. Jaktsäsongen inleder jag med kråkjakt den 16 juli och säsongen slutar den 15 juni med råbocksjakt. Höjdpunkten för mig är toppfågeljakten. Det är något visst med att skida ut över en orörd myr en kall och klar dag. Alldeles oavsett jaktlyckan är det svårt att inte komma hem lycklig efter en sådan tur.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling

Kursmaterial
Utöver kursavgiften tillkommer kostnader för litteratur Din väg till jägarexamen ca 470:-, examensprov ca 300 kr och skjutprovet: 1500 - 2000:-
Kursboken Din väg till jägarexamen köper du själv på nätet hos www.bokus.com

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Kursavgifter faktureras av Medborgarskolan, skyttet betalar du själv till skytteklubben.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan , Viktoriaesplanaden 8 B, nb, ÖRNSKÖLDSVIK (Karta)
  • Ledare: Andreas Fjällström
  • Start: den 30 januari 2018
  • Dag och tid: Tisdag 18:00-20:15
  • Kurstimmar: 44
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 57900
  • Pris: 2750 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan ÖRNSKÖLDSVIK

Viktoriaesplanaden 8 B, nb, 89139 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-169 09

Örnsköldsvik
Viktoriaesplanaden 8
891 33 ÖRNSKÖLDSVIK

0660-169 09
ornskoldsvik@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Örnsköldsvik

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Övik repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Jessica Gard Timmerfors
Kursledare i Örnskoldsvik.

Jessica är Medborgarskolan i Örnsköldsviks ledare inom babysim, miniplask och minisim.

Kurserna bedrivs i Paradisbadets rehab-bassäng på Lasarettsgatan 15 i Örnsköldsvik. Dessa kurser är väldigt populära bland både barnen och de vuxna. Inga förkunskaper krävs till någon av dessa kurser! Båda föräldrarna får vara med i vattnet (förutom på simskolan).

Välkommen ni också till att plaska med oss!

Kurser inom Kropp och själ...

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer