Tillbaka till Yoga

Yoga för gravida

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

INNEHÅLL
Gravidyoga är speciellt anpassad för att stärka den gravida kroppen samt för att förbereda inför den kommande förlossningen både fysiskt och mentalt. Att yoga under graviditeten är ett skönt sätt att arbeta med kropp och sinne för att ta hand om sig själv lite extra under denna speciella period.
Gravidyoga hjälper dig att få bättre kroppskännedom och att knyta an till den växande bebisen inom dig. Yoga kan ge dig som blivande mamma ökad energi och mindre trötthet och känslighet för de förändringar som din graviditet innebär.
Du blir också mer fysiskt och mentalt förberedd inför förlossningen genom att du stärker kroppen men även sinnet och lär dig tekniker för att slappna av.
Den fysiska träningen innebär mjuka rörelser och yogapositioner som passar till den gravida kvinnan, där också bäckenbottenträning med knipövningar ingår för att förebygga problem som bl. a. inkontinens.
Vi arbetar med andetaget eftersom andningen är så viktig i värkarbetet och hur vi kan hantera förlossningen med yogans hjälp. Vi tränar också djupavslappning.
Yoga hjälper att lindra besvär som kan uppkomma under graviditeten såsom bäckensmärtor, halsbränna, ryggvärk, falsk ischias eller spända muskler.
Yogans andningstekniker kan bidra till att du inte bara lär dig slappna av utan också lär dig syresätta kroppen bättre vilket kan leda till en minskad smärtupplevelse under förlossningen.
Att bibehålla styrka och rörlighet under graviditeten och att möta förlossningen med påfyllda energireserver ger goda förutsättningar för en positiv förlossningsupplevelse och en snabbare återhämtning efter graviditeten.


FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper.

LEDARE
Susanne Jonsson är utbildad leg fysioterapeut sedan 1995 och också dipl. massör sedan 1994.
Hon är certifierad yogalärare och för närvarande är hon deltidssjukskriven för stress och utmattning och det är tack vare
yogan som hon har kommit på benen igen och mår bra idag. Yogan har hjälpt till att släppa på muskelspänningar och
hjälpt henne att få lugn i sinnet.


KURSMATERIAL
Ta med yogamatta eller liggunderlag samt eventuellt filt. Finns enklare mattor att låna på plats. Medtag även vattenflaska

BRA ATT VETA
Invänta alltid kallelse.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor