Tillbaka till Balett

Tantjazz Vuxna Forshaga - bara dansglädje utan krav och prestige

  • Grunden för all dans
  • Få kroppskontroll
  • Öva och förfina din teknik

Här får du lära dig om och arbeta med jazzens grunder samtidigt som du övar koordination, styrka, flexibilitet och musikalitet.
Jazzdans har många influenser och vi kommer bland annat att prova på lyrisk och mer showig jazz. Jazzdans är så mycket, ge dig själv tid att få både träning såväl som möjlighet att uttrycka dig själv genom dans!


Innehåll
* grundlig uppvärmning
* tekniska moment
* stegkombinationer såväl som koreografier till olika typer av musik.

Upplägg
1 tillfälle per vecka, 60 min per tillfälle.

Förkunskaper
Vi går igenom grunderna så du behöver inte några förkunskaper, det kan underlätta om du gillar 80-talsmusik!

Kursledare
Caroline började dansa i vuxen ålder men fick under sin teaterutbildning vid Wendelsbergs teater -och skolscen dansskolning i främst jazz, musikaljazz och modernt. Hon har tagit kurser på Dansforum i Göteborg i bl.a. avancerad jazz och modernt och är nyligen utbildad vid danslinjen, Karlstad universitet. Caroline brinner för dans och lägger i allt dansutövande stor vikt vid vid den musikaliska tolkningen samt uttrycket och glädjen som förmedlas genom dans, vilket hennes bakgrund inom musikalgenren och teatern bidragit till.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
För den som vill dansa ännu mer erbjuder vi fler kurser i just dans vid Medborgarskolan.

Bra att veta
Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Denna kurs är godkänd enligt Skatteverkets kriterier för "motion och enklare friskvård". Vi tar emot Friskvårdskuponger samt Friskvårdschecken. Kom i bekväma kläder och skor med dämpning, utan svart sula. Ta gärna med en vattenflaska. Var ombytt och klar direkt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Parkering finns längs med gatorna på Herrhagen.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor