Grannsamverkan mot Brand och Hjärtstopp HLR Bjurholm

Nu har du som privatperson eller förening möjlighet att anmäla intresse för en kurs i HLR - Hjärt och lungräddning. Kursen är kostnadsfri och omfattar tre (3) kurstillfällen. Du kan även passa på att engagera dina grannar så stärker du både gemenskap och sammanhållning,

INNEHÅLL
Du får lära dig hur man utför hjärt- och lungräddning med hjärtstartare. Du får även kunskap i 72 timmars krisberedskap. Vet du till exempel vad som krävs för att klara en kris vid översvämningar? Vad händer i familjen om det blir ett långvarigt strömavbrott eller om du plötsligt står utan vatten i flera dagar?
Efter avslutad kurs klarar du och din familj en kris mycket bättre samt vet vad samhället förväntar sig att du som individ behöver tänka på. Kursen avslutas med en grundläggande brandskyddsutbildning samt en släckövning med brandsläckare och brandfilt.

UPPLÄGG
Kursen ges i studiecirkelform och omfattar 12 timmars utbildning fördelat på 3 kurstillfällen.

LEDARE
Kursen ges i samarbete med Civilförsvarsförbundet och Brandförsvaret i Umeå. Civilförsvarsförbundet samarrangerar kursen med Medborgarskolan som även bidrar med ledare.

BRA ATT VETA
Kursen ges både inomhus och utomhus så ta med kläder (oömma) efter väder. Efter kursen delas ett intyg ut på genomförd utbildning inom HLR. Vid eventuella frågor ta gärna kontakt med David Sagebo 090-77 96 11 alt 072-148 00 66.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan