Tillbaka till Matlagningskurser

Fredagsmys för vuxna - Smaker från Piemonte

Vi lagar en middag med smaker från Piemonte i norra Italien. Vi lagar ett par förrätter, en risotto från grunden samt en typisk efterrätt.

Innehåll
Vi lagar alla våra rätter från grunden och med fina råvaror och avslutar med en avsmakningsbuffé. Tillsatser och konserveringsmedel är naturligtvis icke välkomna! Det brukar bli en del mat , vi rekommenderar att ni tar med en behållare att ta hem läckerheterna i.

Upplägg
Vi arbetar i olika stationer så att deltagarna får prova det mesta. När vi är klara dukar vi fram det som har lagats och får njuta en välsmakande avsmakningsmiddag!
Vi kommer att äta vid 20-tiden, det kan vara bra om du har ätit något innan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare
Laura de Maria är en matentusiast bördig från Piemonte i norra Italien. Lauras farmor drev en färskpastabutik i Torino och därifrån har Laura tagit med sig en hel del. Hon har varit engagerad i Slow Food Stockholm och håller även kurser på Medborgarskolan om italiensk matlagning för barn, ungdomar och vuxna.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler inspirationskurser i matlagning hittar du på Medborgarskolans hemsida.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser