Tillbaka till Modern konstdans

Dansmix 7-9 år

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Är du sugen på att prova olika dansstilar? Här får du en grundläggande träning för dans inom främst street och jazz men vi nosar även på salsa, balett och mycket annat. Fart och fläkt utlovas!Dansmix är dansklassen där vi utforskar dans och rörelse. Med utgångspunkt i kreativiteten och det egna skapandet blandar vi inspiration från olika genrer, rörelselek och teknikträning för att bygga en stabil grund för fortsatt dansträning. Dansmix är kursen för dig som vill röra dig, dansa och ha roligt och samtidigt utvecklas i både kropp och sinne.

Innehåll
Steg och teknik i street och jazz
Inspiration från balett, salsa och showdans.
Allmän dansteknik såsom hållning och närvaro.

I slutet på kursen får barnen visa sin dans för föräldrar, mor-farföräldrar som vill komma.

Upplägg
60min/tillfälle. Kursen har totalt 10 tillfällen. Exakta datum för uppehåll meddelas av ledaren. Kursen genomförs en gång i veckan samma dag och tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs bara en nyfikenhet på dans och rörelse!

Kursledare
Linda Nihlén heter jag. Jag är utbildad modern dansare vid Gotlands Dansutbildning (numera Balettakademiens yrkesförberedande dansutbildning) och vidareutbildar mig nu på Karlstads universitet till danspedagog. Jag har dansat sen jag var liten och närmast hjärtat ligger den moderna dansen tätt följd av jazz, balett och street kryddat med lite elddans och akrobatik. På mina klasser står dansglädjen i centrum och vi jobbar alltid utifrån den egna kroppens förutsättningar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
På denna kurs använder vi oss inte av kursmaterial.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
När du dansat i vår dansgrupp finns möjlighet att fördjupa sig i specifika dansstilar hos Medborgarskolan.

Bra att veta
Bra du har dansskor eller gymnastikskor då vissa dansstilar kräver extra stötdämpning. Ta gärna med en vattenflaska. Barnen bör kunna delta utan föräldrar då det inte finns något uppehållsrum för väntande föräldrar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare