Tillbaka till Showdans

Showdans 11-15 år


Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och har en framträdande roll i musikaler och olika typer av scenshower. Grundtekniken kommer från jazzdansen och du tränar både teknik och koordination. Musiken varierar mellan allt från pop till soul och hip hop. Showdans är stilen för dig som älskar att stå på scen. Vi tränar teknik, styrka och rörlighet såväl som explosivitet, expressivitet och musikalitet. Vi gör fartfyllda koreografier med influenser från både musikal och schlagerfestival. Förvänta dig en timme i veckan fylld med dansglädje och attityd.

Innehåll
- Grundläggande steg i jazz- och showdans
- Teknikövningar
- Koordination och smidighetsträning
- Koreografier

Upplägg
Kursen genomförs 1 gång i veckan, samma dag. Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskaper
Alla kan vara med, gruppen är blandad med nya och nygamla deltagare. Kursledaren anpassar nivån så den passar alla oavsett förkunskap.

Kursledare
Linda Nihlén heter jag. Jag är utbildad modern dansare vid Gotlands Dansutbildning (numera Balettakademiens yrkesförberedande dansutbildning) och vidareutbildar mig nu på Karlstads universitet till danspedagog. Jag har dansat sen jag var liten och närmast hjärtat ligger den moderna dansen tätt följd av jazz, balett och street kryddat med lite elddans och akrobatik. På mina klasser står dansglädjen i centrum och vi jobbar alltid utifrån den egna kroppens förutsättningar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder kurser i både showdans och andra stilar. Du är välkommen till dessa och våra andra kurser.


Bra att veta
Kom i bekväma kläder och ha antingen skor med dämpning utan svart sula eller var barfota. Sätt gärna upp håret så det inte ramlar fram i ansiktet och stör när man dansar. Ta med vattenflaska! Var ombytt och klar direkt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Parkering finns längs med gatorna på Herrhagen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan