Tillbaka till Jazzdans

Tantjazz Jazzdans Vuxna

Här får du lära dig om och arbeta med jazzens grunder samtidigt som du övar koordination, styrka, flexibilitet och musikalitet.
Jazzdans har många influenser och vi kommer bland annat att prova på lyrisk och mer showig jazz. Jazzdans är så mycket, ge dig själv tid att få både träning såväl som möjlighet att uttrycka dig själv genom dans! Kom och utforska jazzens grunder och din egen kropps möjligheter. Vi jobbar med styrka, flexibilitet och musikalitet och hittar rörelseglädjen tillsammans.


Innehåll
* grundlig uppvärmning
* tekniska moment
* stegkombinationer såväl som koreografier till olika typer av musik.

Upplägg
1 tillfälle per vecka, 60 min per tillfälle.

Förkunskaper
Vi går igenom grunderna så du behöver inte några förkunskaper, det kan underlätta om du gillar 80-talsmusik!

Kursledare
Linda Nihlén heter jag. Jag är utbildad modern dansare vid Gotlands Dansutbildning (numera Balettakademiens yrkesförberedande dansutbildning) och vidareutbildar mig nu på Karlstads universitet till danspedagog. Jag har dansat sen jag var liten och närmast hjärtat ligger den moderna dansen tätt följd av jazz, balett och street kryddat med lite elddans och akrobatik. På mina klasser står dansglädjen i centrum och vi jobbar alltid utifrån den egna kroppens förutsättningar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
För den som vill dansa ännu mer erbjuder vi fler kurser i just dans vid Medborgarskolan.

Bra att veta
Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss! Denna kurs är godkänd enligt Skatteverkets kriterier för "motion och enklare friskvård". Vi tar emot Friskvårdskuponger samt Friskvårdschecken. Kom i bekväma kläder och skor med dämpning, utan svart sula. Ta gärna med en vattenflaska. Var ombytt och klar direkt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Parkering finns längs med gatorna på Herrhagen.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan