Tillbaka till Historia

Gör din egen släktbok

Att släktforska är både kreativt och roligt. Men visst vore det kul att kunna visa upp din forskning på ett lättillgängligt och snyggt sätt för släkt och vänner? I denna kurs får du lära dig hur du kan göra för att samla all din forskning i en egen släktbok genom att göra egna boksidor med text och bild i Microsoft Office Publisher 2016.

Innehåll
* Grundläggande kunskaper i Mircrosoft Publicher 2016
* Skapa och redigera boksidor
* Infoga och flytta bilder

Upplägg
Under kursen kommer du att få lära dig olika funktioner i Mircrosoft Publicher 2016 för att skapa egna boksidor. Kursen hålls i vår datasal under ledning av vår kursledare. Varje deltagare har en egen dator.

Datum för kursen:
Fre. 29 sept
Fre. 6 okt
Fre. 13 okt
Fre. 20 okt
Fre. 10 nov
Fre. 17 nov

Förkunskaper
Grundläggande datavana är nödvändig för att ta del av kursen. Det är även att föredra om du har med dig eget forskningsmaterial som du vill ha med i boken. Men det går även att gå kursen utan eget material.

Kursledare
Vår kursledare Cecilia Hellekant, har arbetat med grafisk produktion och foto i mer än 20 år och arbetar i dag som medielärare och undervisar bland annat i visuell kommunikation, foto samt digitalt skapande.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs LIM och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Till kursen rekommenderas boken Microsoft Publisher Grunder 2013 ISBN: 978-91-7531-045-9. Gruppen gör en gemensam beställning av sin egen släktbok från tryckeriet. Tryckkostnaden ingår inte i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Efter kursen erbjuds du möjligheten att trycka din bok hos ett tryckeri. Tryckkostnaden ingår inte i kursavgiften utan tillkommer utöver kursavgiften.

I vår datasal finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

I kurstiden ingår 30 minuters rast för fika.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare