Tillbaka till Yoga

Yinyoga och Mindfulness - grundkurs

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

YinYoga är en lugn och meditativ yogaform där stor vikt läggs vid andningen och medveten närvaro i kroppen. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djupliggande strukturer som bindväv, leder och ligament. Detta medför en ökad rörlighet och smidighet men bidrar även till ett friare energi-flöde i kroppen. YinYoga är en välgörande yogaform som har en föryngrande effekt. Den fungerar som ett utmärkt verktyg i dagens hektiska samhälle då den hjälper oss att lämna våra idéer om hur vi ska vara bakom oss och istället gå tillbaka till vårt sanna jag. Det är där den beständiga läkningen sker. YinYoga passar både dig med stilla sittande arbete och dig som tränar mer fysiskt så som AshtangaYoga eller annan träningsform.

Vad lär vi oss i grundkursen?
De klassiska Yin-yoga poserna, ca 25 stycken, att utföra dem korrekt.
Att lyssna på vår kropp, upptäcka våra egna gränser och omfamna vår smärta, att hålla ut och acceptera, förändra och läka.
Kroppsmedvetenhet och kroppsnärvaro.
Den rätta andningen.
Meditationer med enkla meditativa övningar från den traditionella HathaYogan

FÖRKUNSKAPER
Passar nybörjare men även för dig som kan yoga och vill ha en lugn och meditativ yoga.

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

KURSLEDARE
Barbara Lörincz, (Yoga Yinasa) är Yin Yoga instruktör och har utövat yoga de senaste 15 åren. Hon har sin bakgrund i Hatha Yogan och utbildar sig även inom Ashtangayoga. Hon har skapat sig sin egen yogamodul genom att välja element från Yinyoga, Ashtanga och Hatha yoga samt andra kropp och själ metoder.
Under 7 år i Peru arbetade hon med forumteater och yoga som riktade sig till socialt utsatta personer, både barn och vuxna. Denna erfarenhet i kombination med terapeutisk Yinyoga gör att hon har en förmåga att kunna uppfatta de unika behoven hos varje deltagare i en yogaklass.
"Min strävan är att vi ska nå den djupaste möjliga kontakten med vårt inre sanna jag."

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack! Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat upp rabattintyg betalar du in det rabatterade beloppet. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor