Tillbaka till Qi Gong

Tai Chi - nybörjare

Välkommen på en kurs i Tai Chi!
Vi arbetar med långsamma meditativa rörelser som skapar lugn och balans i kropp och själ.

UPPLÄGG
Klasserna kommer att ligga var 14: dag (ojämna veckor)

I dagens samhälle blir det allt mer påtagligt att vi måste ta hand om oss själva. Vi människor behöver en motvikt till det höga tempot som ofta förväntas av oss. Tai Chi kallas ibland meditation i rörelse. Genom träningen blir vi lugna och harmoniska. Vår koordinationsförmåga stärks och vi känner oss mer smidiga och fyllda av kraft och energi.
Tai Chi motverkar stress och sjukdomar och leder till bättre hälsa och välbefinnande.
Tai Chi Chuan, som är det fullständiga namnet, kan utövas av alla, oavsett kön, ålder och fysiska förutsättningar.

Vad är Tai Chi Chuan?
Tai Chi är en gammal försvarskonst från Kina. Man rör sig långsamt, mjukt, närvarande och bygger en form, ett rörelsemönster som ger styrka särskilt i bäckenet och benen.
Tai Chi, har sina rötter i taoismen och ingår i det större begreppet Qi-gong, som enkelt översatt betyder energiarbete, att kultivera Chi/livsenergin i kroppen. Den form av Tai Chi som jag lär ut är Cheng Man Chings, kort Yangform. Den kan ses i sin helhet, av min lärare Lars Zika: https://www.youtube.com/watch?v=m6ExxLeU7bY

KURSLEDARE
Jag heter Kaspar och har sedan tio år utövat Tai Chi och Zen-meditation. Dessa mindfullness övningar har för mig blivit verktyg som fördjupar livsupplevelsen och stärker livskvaliten. Jag är även verksam som musiker och pedagog i projektet No-thing, som är en form av meditativ kontaktimpro.

FÖRKUNSKAPER
Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs!

BRA ATT VETA
Ha mjuka sköna kläder som du kan röra dig lätt i.
Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare