Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokslut från början - distanskurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

INNEHÅLL
Kursen är anpassad för enskild firma med omsättning under 3 miljoner kr. Vi arbetar med bokslutstablåer för att få grunden i bokslutsarbetet och även med konteringsuppgifter som datakörs i Visma (SPCS) Administration 500. Vi tar även upp förenklat årsbokslut i kursen.

BOKSLUTSTABLÅ (omföringar/justeringar)
Vi jobbar med bokslutstablåer, som är ett arbetsblad. I bokslutstablåerna för vi in ingående balanser, årets händelser i sammandrag samt gör omföringar och justeringar.

PERIODISERINGAR
Flera poster i ett företags bokföring måste periodiseras för att man ska få ett rättvist resultat. Det gäller både intäkter och kostnader.

AVSKRIVNINGAR
En inventarie har en förväntat livslängd. Utifrån det gör man planenlig avskrivning.

VARULAGER
När året är slut ska en inventering göras. De varor som finns kvar vid årets slut ska ingå i företagets varulager.

BOKSLUT MED HJÄLP AV DATOR
Vi går igenom hur man kan göra sitt bokslutsarbete med hjälp av dator.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och Internetvana samt grundkunskaper i bokföring erfordras.

UPPLÄGG
Kursen omfattar 3 kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum på Folkbildningsnätet under 3 veckor. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och Internetvana samt grundkunskaper i bokföring erfordras.

KURSLEDARE
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Du måste ha tillgång till Basbok i bokföring, Liber, 10 uppl, ISBN 978-91-47-09539-1. Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 10% hos Akademibokhandeln och 5% rabatt på www.bokus.com (gäller ej beställningsvaror).

PROGRAMVAROR
First Class - finns för nedladdning på www.folkbildning.net
Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

BRA ATT VETA
Efter genomförd kurs kan specificerat kursintyg erhållas.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan